Sikeres évzárás - két újabb szabadalmi okirat a Sanatmetalnak

Kedves Partnerünk!

 

Sikeres évzárás - két újabb szabadalmi okirat a Sanatmetalnak

 

 

 

Mindig örömünkre szolgál egy olyan szakmai hírrel zárni az évet, amely hozzájárul Cégünk professzionális fejlődéséhez és termékeink innovációs tartalmához. Ilyen az a két új szabadalmi okirat, melyet a Sanatmetal Kft. ez év végén kapott a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalától a Magic Trochanter szegrendszerünkkel kapcsolatban.

 

De mit is takar a szabadalom?

Találmánynak hívjuk a termékre vagy eljárásra vonatkozó új műszaki megoldást; az azon fennálló jogi oltalom neve pedig szabadalom vagy szabadalmi oltalom.
A szabadalom a találmányok jogi oltalmát biztosítja azáltal, hogy a szabadalom tulajdonosa számára a versenytársakhoz képest előnyösebb pozíciót teremt a termékek és technológiák piacán. A szabadalom tulajdonosának kizárólagos joga van a találmány szerinti megoldás hasznosítására.

 

A Sanatmetal Kft. ezzel a két új szabadalommal együtt már a védjegyek, a formatervezési dizájnok mellett 24 szabadalommal rendelkezik.

 


Az egyik, Magic trochanterre vonatkozó szabadalom a célzó egyik konstrukciós megoldását védi ”Felületkiképzés sebészeti célzókészülékek fúróvezető-perselyeinek célzókarba történő gyors rögzítése” címmel. A lényege, hogy kitalált megoldással a célzó és fúrópersely gyorsan rögzíthető és oldható; rögzítéskor térbeli önközpontosítást végez, amellyel nagy pontosságot biztosít; a használt során kialakuló kopásokra érzéketlen, azaz önjavító funkcióval is rendelkezik. A feltalálók a fejlesztőmérnökeink, a szabadalom hasznosítója a Sanatmetal Kft.

 

A másik szabadalom maga a MAGIC egységet tartalmazza, a pontos címe: „Eszközkészlet velőűrszegben lévő nyílások pontos helyzet-meghatározásának megkönnyítésére”. Ennek lényege a reteszelő furatok pontos helyzetének meghatározása a mágneses jeladóval és az érzékelő- kijelző doboz segítségével. A Magic segítségével csökkenthető a distalis célzás során a beteget, az operatőrt és a műtőszemélyzetet ért sugárterhelés, illetve a műtéti idő is. A feltaláló jelen esetben is a Sanatmetal műszaki csapata és a Hexium Kft. fejlesztői, a szabadalom hasznosítója a Sanatmetal Kft.

 

Érdekesség, hogy mindkét szabadalom elbírálása a beadástól számítva több, mint 4 évet vett igénybe, mely során a Szabadalmi Hivatal újdonságvizsgálatot végzett, és ütközéseket keresett más megoldásokkal.
 
Nagy büszkeségünkre szolgál, hogy végül megvédtük a szabadalom beadásakor megfogalmazott igénypontokat, amelyekre a szellemi érték védelmét kértük, s így két újabb szabadalommal öregbítettük a Sanatmetal hírnevét.

 

 

 

Üdvözlettel,

Kriston Viktória
Sanat Akadémia Igazgató

 

Vissza az előző oldalra

Következő esemény

Kézsebészeti kötelező szintentartó tanfolyam/VDR és VHF workshop

Semmelweis Orvostudományi Egyetem 2020.01.30.

Sanatmetal
Cégbemutató film

Hírlevél feliratkozás

* indicates required