Innováció versenyáron
 
Magyar verzió English version Deutsch verzie Spain version Türkish version Russian version

SANATMETAL GINOP-1.2.1-16-2017-00136 Támogatott projektek | 2018. 01. 26.

Kedvezményezett neve: Sanatmetal Ortopédiai és Traumatológiai Eszközöket Gyártó Kft.

Projekt címe: „Egészségipari kapacitás bővítéssel az EU élmezőnyébe kerüléshez”

Támogatás összege: 290 461 782 Ft

Támogatás mértéke: 50 %

Tervezett befejezési dátuma: 2018. július 31.

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-16-2017-00136

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében az eszközbeszerzések és a gépfelügyeleti rendszer kiépítése révén hat fő terület fejlesztését kívánjuk megvalósítani. A velőűrszeg, a csontcsavar és a csontlemez gyártási kapacitás fejlesztését, a gépfelügyeleti rendszer kiépítését, valamint a termékjelölési és csomagolási kapacitás bővítését.

A projekt eredményeként a gyártási kapacitást és hatékonyságot is növelő, korszerű technológiai színvonalú berendezések beszerzése és termelésbe integrálása valósul meg, kiegészülve egy ún. MDC gépfelügyeleti rendszerrel, amely segíti a gyártó berendezések hatékony kapacitás kihasználását. A gyártásfejlesztés célja a vállalkozás versenyképességének támogatása, valamint a várható növekedési pályához szükséges stabil gyártási háttér megteremtése megfelelő kapacitással, magas technológiai színvonallal, a kapacitások versenyképes kihasználásával. A projekt lezárásáig összesen 13 db új berendezés megrendelése, telepítése, minősítése, üzembe helyezése, és termelésbe bevonása fog megtörténni. A gépfelügyeleti rendszer kiépítése a gyártás minden kritikus berendezését lefedi majd.

A velőűrszeg, a csontcsavar és a csontlemez gyártási kapacitás fejlesztése az adott területeken 23, 30 és 18%-os növekedést eredményez. A gépfelügyeleti rendszer kiépítése összesen 55 db gyártó berendezésre történik meg, és a cég teljes eszközhatékonyságát átlagosan 15%-al növeli. A termékjelölés fejlesztése során a termékjelölési kapacitás 25%-al fog növekedni, az új típusú (GS1/UDI) jelölés bevezetésének lehetősége pedig piaci előnyt jelent majd a vállalkozás számára. A csomagolás területén tervezett fejlesztés eredményeként a steril csomagolási kapacitás 30%-al fog növekedni.

Vissza az előző oldalra